duminică, 7 ianuarie 2018

piept de rata pe varza rosie

.....ce sa faci co o varza rosie si ..cu un piept de rata ?....o nebunie...
  INGREDIENTE PT VARZA ROSIE CALITA ;
-o varza rosie ...cca 1kg....tocata sau data prin razuitoare
-o ceapa rosie mare...tocata
-un mart mare...,razuit
-3linguri de ulei
-25 gr de unt
-o lg de zahar brun
-1lg de otet balsamic
-o cana de vin rosu
-o cana mare de apa
-mirodenii ; un praf de ienibahar, o frunza de dafin si uba de busuioc , sare si piper....o lingurita de dulceatade ardei iute..
-niste suc de rosii din productie proprie...
......caliti ceapa in uleiul si untul incins....adaugati lingurita de zahar si caramelizati....acumputeti punevarza si marul ras si caliti la foc mic pana incepe sa se inmoaie....sadaugati otetul, apa si vinul...fierbeti in continuare la foc mic...cca 30 min....adaugati mirodeniile si mai fierbeti.....fierbeti...
   INGREDIENTE PT PIEPTUL DE RATA ;
-2 jumatati de piept de rasa
-sare si piper
-2 linguri de ulei de masline
.....se ia pieptul de rata si se cresteaza pe partea cu pielea cu un cutit foarte ascutit dar ATENTIE , crestatura sa nu ajunga la carne....
....se pune uleiul in tigaie si se pune si pieptul de rata in uleiul rece...se pune pe foc si se prajeste la foc mediu cca 4-5 minute pe partea cu pielita si cam 23 minute pe cealalta parte....transferati totul intr-o tava ceramica si bagati la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade ....4 minute pe fiecare parte....daca vreti mai bine facut mai lasati 2 minute....scoateti de la cuptor si feliati-l...montati pe varza rosie calita...POFTA MARE...