....intotdeauna ne plac dulciurile asa ca pregatim ceva bun , racoritor...
ingrediente :
-pt blat ( diametru de 24 cm ) :
-200 gr de biscuiti pisati
-100 gr de nuca pisata
-100 gr de unt
-100 gr de ciocolata cu menta ( tablete din acelea mici )
-2 linguri de zahar pudra
- 100 ml lapte
...pregatim acum ca sa aiba timp sa stea la frigider...punem la topit ciocalata , untul si laptele ...cand sunt omogenizate punem si zaharul care se va topi repede....lasam la racit...turnam peste biscuitii amestecati cu nuca pisata....puneti compozitia in forma de tort cu perete detasabil si bagati la rece pana se intareste...
-pt crema nr 1 ( atentie se pregateste cind blatul s-a intarit ) :
-250 gr frisca lichida
-150 gr de ciocolata cu menta
-100 gr de mascarpone
-10 gr de gelatina
-20 ml de esenta de brandy sau 2 linguri de brandy
....topim ciocolata si frisca lihida si o lasam un pic la racit..cand s-a racit mixam pana se umfla si adaugam esenta si mascarpone....mixam in continuare ...adica amestecam nu mixam ca dj-eii..adaugam gelatina desfacuta in prealabil..in 50 ml de apa....mai amestecam un pic....turnam peste blat si bagam din nou la frigider...
- pt crema nr 2 :
- 300 gr zmeura
-200 ml frisca lichida
-15 gr gelatina
-2 linguri zahar pudra
...blenduim zmeura cu zaharul...batem frisca pana se intareste si amestecam cu spuma de zmeura....adaugam peste gelatina desfacuta in 70 ml de apa....mai mixam un pic si adaugam peste primul strat al tortului...bagam la frigider din nou...
-pt crema nr 3 :
-150 gr ciocolata alba
-200 gr de frisca lichida
-100 gr mascarpone
-2 linguri de zahar pudra
-25 ml de esenta de migdale
-10 gr de gelatina
....ca la prima crema...topit ciocolata cu frisca lichida si cu zaharul pudra ...racit...mixat cu mascarpone si esenta..la sfarsit gelatina pregatita...amestecat din nou...se aseaza peste al doilea strat al tortului si se baga la frigider ....lasati peste noapte...se orneaza cu ce va place : fulgi de ciocolata neagra , zmeura proaspata.....alaturi de un spumant dulce .....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu