sâmbătă, 19 martie 2016

bors de peste

...o capatana de crap....trei somotei cat palma...o mana de rosioara...o coada de novac si doi carasei....BORS DE PESTE....
INGREDIENTE :
-neaparat trebuie niste rachie pt inceput
-pestele pe care l-am enumerat la inceput
-o leg de ceapa verde
-un morcov maricel
-telina si albitura
-ardei kapia rosu, galben
-o ceasca de orez
-rosii cubulete
-bors facut in casa de mama soacra
-sare si ulei
- patrunjel proaspat din gradina mamei soacre , din belsug
.....fiti atenti cum faceti....luati neaparat viteza cu o rachie mica....puneti pestele la fiert , pana da in clocot dupa care il scoateti....tocam legumele si zarzavatul si le calim in ulei ....punem si ceasca de orez si calim impreuna cca 2-3 minute....adaugam apa cat credem ca vrem ciorba....punem si rosiile ...cand fierbe zeama adaugam si pestele....peste circa 5-6 minute adaugam bors dupa gustul fieruia...cine vrea mai acra poate adauga o lingura de otet..cand s-a fiert si borsul adaugam leustean tocat din belsug si stingem focul...rachie....bors de peste...ardei iute...vin alb...ce vreti mai mult...sa aveti pofta....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu