marți, 1 martie 2016

chiftelute de dovlecei

....a venit primavara si au inceput sa apara trufandalele in gradina...am fost la piata dimineata ca sa fac ceva cumparaturi...legume si zarzavaturi proaspete...dovlecei ,leurda, cepa verde, patrunjel....flori ca este 1 Martie...
  Astazi este ziua chiftelutelor.....prima reteta cea din dovlecei si ...urmatoatea veti vedea..
ingrediente :
-4 buc de dovlecei mai maricei dati prin razatoare si storsi de zeama
-un morcov dat prin razatoare
-5-6 fire de ceapa verde tocata marunt
-o legatura de leurda tocata la fel de marunt
-2 oua de tara
-sare si piper
-ulei pt prajit
- cateva linguri de faina
....am inceput cu o tuica buna...amestecam dovlecei razuiti si storsi de zeama cu morcovul, ceapa, leurda, patrunjelul si ouale ...asezonam cu sare si piper...mie  imi plac sarate si piperate ca merg cu tuica...punem cateva linguri de faina ca sa ingrosam un pic compozitia...punem la incins tigaia cu ulei si punem cu lingura in tigaie...le rumenim pe o parte si pe alta...se servesc cu usturoi facut cu iaurt si castravete...neaparat cu om tuica ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu