luni, 1 august 2016

prajitura Tosca

....o prajitura care imi place foarte mult....
ingrediente :
    pt blat 1 :
-6 albusuri
-un praf de sare
-8 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-100 gr de seminte de mac
-40 gr de nuca de cocos rasa
     pt crema :
-8 galbenusuri
-un praf de sare
-6 linguri de zahar
-600 ml de lapte
-2 plicuri de pudding de vanilie
-200 gr de unt
      pt blat 2 :
-200  gr biscuiti populari
-o cana de cafea pregatita
    pt glazura :
-200 ml frisca lichida
-200 gr de ciocolata amaruie
-50 gr de unt
-2 linguri de cacao
....sa incepem...
....facem blatul : batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam zaharul mixam pana se face spuma....adaugam macul si nuca de cocos si amestecam ...cand sau omogenizat adaugam faina si praful de copt...amestecam pana compozitia devine cremoasa....pregatim o tava acoperita cu hartie de copt si turnam compozitia....bagam la cuptorul incins circa 10-15 min pana se rumeneste usor....incercam cu scobitoarea si daca este gata o lasam la racit...
.... intre timp pregatim crema....mixam galbenusurile cu sarea  si zaharul....adaugam laptele si pudinng-ul si punem pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele ....adaugam untul taiat cubulete si fierbem pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia....lasam un pic la racit si turnam peste blatul asezat in tava de data asta fara hartia de copt si bagam la racit....
....operatiunea nr 3 : facem 2 cafele ....una o bem si in cealalta inmuiem foarte putin  biscuiti si ii punem peste creme unul langa altul pana acoperim toata suprafata tavii.....mai bagam iar la frigider....
.....facem si glazura :topim ciocolata la bain marie si apoi adaugam cacaoa....punem craticioara pe foc si adaugam si untul si amestecam pana se topeste si se omogenizeaza....punem si frisca lichida si omogenizam....luam de pe foc si lasam la racit....turnam peste stratul de biscuiti si bagam tava la frigider pentru 2-3 ore....sa aveti pofta....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu