miercuri, 15 februarie 2017

rulouri din carne de porc

....am zis sa combin iarna cu primavara si am decis sa fac niste rulouri umplute cu carne tocata si verdeata  de primavara...
    ingrediente :
-cateva bucati de pulpa , taiate si batute ca pentru snitele
-350 gr de carne tocata
-o legatura de ceapa verde
-o legatura de usturoi verde
-( o legatura de leurda....cand o aparea)
-cateva frunze de spanac proaspat
-o legatura de patrunjel
-sare si piper
-cimbru
-o cana de vin alb + un pahar de ALIGOTE
-ulei
.....hai sa pregatim umplutura....incepem cu paharul de ALIGOTE....sa fie rece....asta este pt mine....apoi tocam zarzavatul.....asezonam carnea tocata cu sare , piper si cimbru si apoi amestecam cu vedeata tocata....
...luam cate o bucata de carne batuta ca pt snitele si punem la mijloc amestec de carne si verdeata....roluim ca pe sarma si le fixam cu scobitori de frigarui ca sa nu se desfaca ....le punem intr-o tava....la inceput ca pe friptura cu ulei si apa , sare si piper...usturoi tocat....200 grade cca 1 ora....le scoateti din cand in cand si le mai intoarceti....la a treia intoarcere turnati cana de vin....le lasati pana scade sosul si se rumenesc....sevitile alaturi de un piure ....poate fi de spanac....de mazare....de care va place...BON APETIT.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu