sâmbătă, 24 iunie 2017

dulceata de caise cu lavanda si migdale

.....daca tot sau copt caisele si avem si niste migdale prajite vom face o dulceata romaneasca cu tenta orientala.....
      ingrediente :
-2 kg de caise....nu foarte moi, putintel mai tari.... spalate si curatate de samburi....ATENTIE....samburii ii spargeti si miezul il pastrati
-1 kg de zahar
-2 pahare de apa
-100 gr de migdale prajite
-3 fire de lavanda
......mai intai pregatim siropul...zaharul si apa puse in oala la fiert....cand incepe si fierbem adaugam lavanda ....o fierbem circa 2 minute si o scoatem...lasam siropul sa se inchege si adaugam caisele....fierbem cam 15 min si apoi scoatem siropul....mai fierbem 15 minute pana scade  si apoi oprim focul....adaugam in dulceata samburii si migdalele si amestecam.....punem dulceata in borcanele , punem capacele si le intoarcem borcanele cu fundul in sus....o sa va indragostiti de ea....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu