duminică, 12 martie 2017

brownie cheesecake

....neaparat ceva dulce pentru ca este week end....ceva cu ciocolata ....
     ingrediernte :
1. pentru crema de branza :
- 250 gr de ricotta
-150 gr de mascarpone
-1 galbenus de ou
-1 plic de zahar vanilat
-2 linguri de zahar pudra
2. pentru brownie :
5 oua + albusul ramas de la crema
-300 gr de ciocolata de menaj
-250 gr de unt
-4-5 linguri de zahar pudra
-100 ml de lapte
-1 plic de praf de copt
-100 gr de nuca pisata
-100 gr de stafide
-5-6 linguri de faina
-un praf de sare
....prima data pregatim crema de branza.....amestecam ingredientele si le mixam....in caz ca vi se pare prea moale adaugam o lingura de faina....dupa aceea o punem la frigider....
...sa pregatim si brownie ....topim untul si ciocolata la bain marie.....lasam la racit....intre timp mixam ouale si albusul impreuna cu zaharul  si praful de sare....adaugam si laptele....cand ciocolata este RACITA adaugam si compozitia de oua....amestecam....adaugam nuca pisata si omogenizam.....dupa aceea adaugam praful de copt si faina....nu toata....cate o lingura, doua....omogenizam....faina se adauga pana obtinem un aluat ca de chec....nici prea moale , nici prea tare....adaugam intr-o tava in care am pus foaie de copt....punem si stafide din loc in loc.....scoatem crema de branza din frigider si cu o lingurita punem in aluat din loc in loc bilute de branza.....la cuptor ....180 gr circa 40 minute....nu ma mai satur....


marți, 7 martie 2017

placinta cu branza de oaie, ceapa si leurda

....daca tot a mijit leurda si avem si niste branza de oaie din aceea veche si grasa de ce sa nu facem o placinta ca sa mearga  vinul ?....ca tot mergem la o onomastica ....sa nu mergem cu mana goala.....
    ingrediente :
- un pachet de foi de placinta
-250 gr de branza de oaie.....puteti folosi la fel de bine de capra.....grasa sa fie..
-2  oua
-100 gr de iaurt de bivolita
-o legatura de leurda
-2 fire de ceapa verde
....framantam branza, o amestecam cu iaurt si un ou....tocam ceapa si leurda marunt si adaugam peste compozzitia de branza....
....desfacem foile de placinta si punem din compozitie ....rulam cam trei foi....si asa pana terminam branza....bagam la cuptor si....intre timp puneti vinul la rece....POFTA MARE....

joi, 2 martie 2017

muffins cu ciocolata

....pentru ca este 1 Marie si trebuie sa o surprind pe Flori cu ceva gustos m-am gandit sa fac niste bunatati cu ciocolata si am gasit o reteta de muffins cu ciocolata....
    ingrediente :
-200 gr de ciocolata de menaj
-125 gr de unt
-3 oua
-100 ml de lapte
-1 plic praf de copt
-200 gr de nuca tocata
-zahar pudra.....in functie de cat de dulce doriti....3-4 linguri
-3-4 linguri de faina
-stafide sau fructe confiate taiate marunt...si/sau bucati de ciocolata alba
....pentru inceput topim ciocolata si untul la bain marie....lasam la racit....intre timp mixam ouale cu zaharul pudra....cand ciocolata s-a racit adaugam mixul de oua si zahar....ATENTIE....nu puneti ouale peste ciocolata calda pt ca se fac omleta....dupa ce mixam ouale si ciocolata adaugam laptele....apoi nuca....faina amestecata cu praful de copt peste ele....mixul trebuie sa fie un pic mai tare decat aluatul de chec....umplem  formele  de mufffins pana la jumate...adaugam stafide sau bucatele de fructe confiate....umplem forme cu crema si bagam la cuptor....sunt bestiale....

miercuri, 1 martie 2017

spanac cu orez... manastiresc

......a inceput postul Pastelui...detoxifiere...pai,  hai sa facem o reteta de la manastire...spanac cu orez....
   ingrediente :
-500 gr de spanac....gasiti in piata , trufanda....
-2 cesti de orez
-ceapa si usturoi verde....cate o legatura
-sare si piper
-ulei
-rosii pasate sau rosii cubulete...
-.....era sa uit ...o cana de vin....alb...pentru bucatar...
...puneti orezul la fiert....pana fierbe orezul spalati spanacul si opariti-l....punetil la scurs...cand s-a scurs si racit tocati-l....tocati si ceapa si usturoiul....intr-o tigaie pune-ti 2-3 linguri de ulein si caliti ceapa si usturoiul...adaugati sin spanacul....caliti-l si pe el cam 5 minute....adsugati orezul....sare si piper....rosiile.....un pahar de apa....fierbe-ti cam 15- 20 de minute...si POFTA BUNA...daca puteti sa il mancati asa este foarte bine....daca nu adaugati un gratar langa el....si cana de vin....

joi, 23 februarie 2017

bomboane din biscuiti si cirese

....imi aduc aminte cu placere de aceste bomboane facute de sora mea cand eram adolescenti...bineinteles ca am adaptat un pic reteta...
     ingrediente pentru bomboane :
500 gr de biscuiti
-200 gr de unt
-350 ml de lapte
-150 gr de nuci
-150 gr de zahar pudra
-esenta de rom
-4 linguri de cacao
-cirese sau visine din lichior
    ingrediente pentru glazura :
-fulgi de nuca de cocos
-pudra de cacao
-ciocolata topita
.....biscuitii si nuca dati prin masina....amestecati cu zaharul si cacaoa...untul topit in laptele cald....un pic de esenta de rom....lasati sa se raceasca si turnat peste amestecul de biscuiti...amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.....apoi faceti guguloaie in mijlocul carora puneti o cireasa sau visina....
.....glazura....tavalite prin cacao sau nuca de cocos....sau ciocolata topita si frisca lichida turnate peste ele (bomboanele puse pe un gratar )...puse la frigider cam o ora....AMINTIRI DIN COPILARIE....

sâmbătă, 18 februarie 2017

fudulii de curcan trase la tigaie

....nu am putut sa ma abtin cand le-am vazut....fudulii de curcan.....trase in tigaie cu usturoi si vin.....alaturi de un piure de spanac si cartofi....si innobilat cu un pahar de ALIGOTE....ce poti sa iti doresti mai mult...creatie divina....
     ingrediente pt preparat fuduliile :
-300-400 gr de fudulii de curcan
-2 legaturi de usturoi verde....tocate marunt
-un pahar de vin alb pt gatit si un pahar de ALIGOTE ....ca sa fie bine , sa nu fie rau....
-2 linguri de ulei
-50 gr de unt
- sare si piper ....din belsug....
    ingrediente pt piure :
3-4 cartofi medii curatati si taiati cubulete
-2 legaturi de baby-spanac....spalate ....
50 gr de unt
-3-4 linguri de smantana
-o leg de ceapa verde
- sare si piper
....in primul rand puneti piure-ul la fiert...apoi incepeti cu paharul de ALIGOTE..,si sa ne ,,apucam'' de fudulii....spalate bine cu apa rece, curatate cu ,,grija'' de pielite si lasate intr-un bol cu apa rece si o lingura de otet cca 10 min....tocam usturoiul marunt si il calim in tigaie in uleiul si untul incinse ....adaugam fuduliile si le calim si pe ele un pic...adaugam vinul si un pahar de apa si le lasam la inabusit cam 15 min cad scade sosul si se ,,sparg'' fuduliile....stingem focul...
...sa pregatim si piure-ul......simplu....blenduim cartofii si spanacul...cu sare si piper....untul si smantana....ceapa calita se adauga si ea....
.....montati farfuria....daca mai apucati....DAI CU CACIULA DUPA CAINI....nu uitati de paharul de ALIGOTE....

miercuri, 15 februarie 2017

rulouri din carne de porc

....am zis sa combin iarna cu primavara si am decis sa fac niste rulouri umplute cu carne tocata si verdeata  de primavara...
    ingrediente :
-cateva bucati de pulpa , taiate si batute ca pentru snitele
-350 gr de carne tocata
-o legatura de ceapa verde
-o legatura de usturoi verde
-( o legatura de leurda....cand o aparea)
-cateva frunze de spanac proaspat
-o legatura de patrunjel
-sare si piper
-cimbru
-o cana de vin alb + un pahar de ALIGOTE
-ulei
.....hai sa pregatim umplutura....incepem cu paharul de ALIGOTE....sa fie rece....asta este pt mine....apoi tocam zarzavatul.....asezonam carnea tocata cu sare , piper si cimbru si apoi amestecam cu vedeata tocata....
...luam cate o bucata de carne batuta ca pt snitele si punem la mijloc amestec de carne si verdeata....roluim ca pe sarma si le fixam cu scobitori de frigarui ca sa nu se desfaca ....le punem intr-o tava....la inceput ca pe friptura cu ulei si apa , sare si piper...usturoi tocat....200 grade cca 1 ora....le scoateti din cand in cand si le mai intoarceti....la a treia intoarcere turnati cana de vin....le lasati pana scade sosul si se rumenesc....sevitile alaturi de un piure ....poate fi de spanac....de mazare....de care va place...BON APETIT.....