...pentru nucile sunt ca si marime exact cat sa putem face dulceata sa ne apucam de treaba.
ingrediente :
-nuci verzi de marimea unei mingi de ping-pong -cate reusiti sa culegeti
-zahar in functie de cantitatea de nuci curatate
-lamai
.....folosin niste manusi de cauciuc ne apucam sa curatam nucile de coaja....cu un cutitas de decojim atat cat sa ramana cat mai putin parte verde....dupa ce le curatam le cantarim....eu am strans 1,3 kg... le punem intr-un vas cu apa rece si punem zeama de la o lamaie ...le punem la frigider timp de 12 ore....mai schimbam apa de 2-3 ori....
....la aceasta cantitate am folosit 1 kg de zahar si zeama de la 2 lamai...deci zaharul si o cana de apa...punem la fiert ...se topeste zaharul, adaigam zeama de lamaie si fierbem pana incepe sa se lege siropul ... adaugam nucile care in prealabil au fost puse pe un prosop ca sa fie cat mai uscate....fierbem pana incepe sa scada zeama si nucile sunt fierte....este o delicatesa si este tocmai buna pt a servi alaturi de un pahar de apa rece musafirii ....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu