...va recomand o delicatesa din vinete si dovlecei in sos de rosii de va lingeti pe buze.....este un aperitiv demn de orice masa boiereasca....
ingrediente :
-3 vinete mici cat sa incapa intr-un borcan de 400 ml
-3 dovlecei la fel
-1500 ml de suc de rosii facut de mine in casa
-50 ml de ulei
-piper
- cimbru
-dafin
-3 capatani de usturoi
......spalam legumele in apa rece , le curatam ,,zebra,, de coaja si le taiem felii de 1 cm....le frigem pa gratar pe ambele parti si le lasam la zvantat....
....intre timp ne ocupam de sos : punem la fiert sucul de rosii cu piper, cimbru , dafin si ulei ....fierbem circa 15 minute....
....curatam usturoiul si il taiem marunt....
...luam borcanele sterilizate si incepem si punem cate o felie din fiecare, apoi usturoi si asa pana se umple borcanul ....turnam suc de rosii ...strangem caapacul si fierbem la bain marie...pofta buna....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu