ingrediente :
-6 kg de castraveciori mici si proaspeti....cand ii cumparati aveti grija sa aiba floarea in capat si sa va intepe la atingere....
-2 capatani de usturoi
-2 buc de hrean
-3-4 ardei iuti
-sare gronjoasa
-piper, boabe de mustar, boabe de ienibahar
-frunze de visin, busuioc proaspat, menta proaspata
- marar uscat
....spalam bine castraveciorii si ii taiem la capete.....ne apucam de montat in borcane....eu am folosit borcane de 3 l....punem pe fundul borcanului o cracuta de visin si o cracuta de marar uscat....usturoi, hrean....incepem si punem castraveciorii in picioare unul langa altul....un ardei iute si asa mai departe pana se umple borcanul...bineinteles nu uita-ti de piper, boabele de mustar si ienibahar, frunze de menta si busuioc proaspat....la sfarsit din nou marar si crenguta de visin...
....sa pregatim saramura :o lingura de sare gronjoasa la 1 litru de apa , la 3 litri de apa nca o lingura de sare....se pune la fiert....se raceste si se toarna in borcane....se lasa un pic la respirat si apoi se sigileaza capacele...o nebunie ....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu