.....sa incepem sezonul de Craciun.....zic sa incepem cu carnatii.....sa aiba timp sa stea la uscat si apoi la afumat.....
ingrediente :
-4 kg de pulpa de porc
-1,5 kg de carne de vita
-1 kg de slanina de porc
-15 m de mate de porc
-sare ...dupa gust
- mirodenii : piper, cimbru, boia dulce si iute, ienibahar si coriandru....tot asa dupa gustul fiecaruia....
-usturoi.....cam 200 gr .....ROMANESC....
.....sa incepem .....taiem carnea bucati si apoi o tocam.....o amestecam....punem sarea si amestecam din nou.....gustam....dace ne place adaugam mirodeniile....pe rand si dupa gustul fiecaruia....cum va place......
....pisam usturoioul si facem un mujdei mai gros,,,,,il punem peste carne....omogenizam....
....pregatim matele ....puse in apa rece si cu putin otet.....15 min...le clatim in apa calduta si .....la umplut.....puse pe palnie si la treaba....
....cand a-ti terminat de umplut ii intinde-ti pe sarma la geam la aer....2 zile in ger....sa se usuce...apoi daca aveti posibilitatea ii duceti la afumat...daca nu la frigider....asteptam CRACIUNUL....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu