....este vremea ,,porcariilor'' asa ca .....facem si noi toba de casa....
ingrediente :
-stomac sau cecum de porc
-2 picioare de porc
-o ureche de porc
-un rasol de porc
-2 rinichi
-o limba de porc
-o inima de porc
-o bucata de ficat de porc
-sare , piper, foi de dafin, ienibahar, boia dulce de ardei, un ardei iute rosu, piper boabe si pisat
- 2 capatani de usturoi
.....punem la fiert separat organele, cu un praf de sare, pentru ca acestea la fiert dau o culoare inchisa la zeama si nu vrem....
....in alta oala punem la fiert celelalte :picioarele, urechea si rasolul....luam spuma de deasupra....cand nu mai face spuma adaugam sare, piper boabe, ienibahar, foi dde dafin, boiaua si ardeiul iute.....fierbem pana cade carnea dupa oase....
...cand sunt fierte scoatem si lasam la racit....dupa aceea le taiem bucatele, bucatele atat carnea cat si organele.....
...ATENTIE ....zeama de la carne sa nu o aruncati....pisati usturoiul si puneti-l in ea si mai fierbeti cca 15 minute
...peste bucatile taiate punem sare si piper dupa gustul fiecaruia....incepem si umplem stomacul de porc.....la sfarsit adaugam din zeama cu usturoi si coasem la capat cu ata stomacul.....punem toba in zeama ramasa si punem la fiert cca 15 minute avand grija sa intepati cu un ac din loc in loc ca sa nu plesneasca.....scoatem toba, o punem intr-o tava, punem un fund de lemn deasupra si ceva greu deasupra cand s-a racit o punerm in frigider .... POFTA MARE....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu