.....as putea sa zic ca am fost la pescuit.....si am prins caras , biban , rosioara, regina .....si ce saramura este mai buna decat cea facuta din ,,marunt''....zis si facut....
ingrediente :
-peste proaspat....caras, biban, rosioara si ce a-ti mai prins.....sau cumparat...
-3 ardei kapia
- 6-7 catei de usturoi
-o legatura de usturoi verde
-o legatura de patrunjel proaspat
-suc de rosii facut in casa
-sare gronjoasa
-pasta de ardei iute....o lingurita
.....curatati pestele de mate...atentie cand il taiati pe burta ....ai mei au fost plin de icre.....lasatii cu solzi....
....pusi pe tabla cu sare gronjoasa......cand sunt fripti se curata singuri de solzi si pielita...dupa ce terminati cu pestele puneti si ardei...copti...curatati si taiati marunt....faceti mujdeiul din usturoiul vechi....intr-un castron mare punem 3-4 linguri de pasta de rosii, ardei tocati, pasta de ardei iute, piper....apa calda peste compozitie ....usturoiul proaspat si patrunjelul tocat marunt ...puse in castron....toata aceasra compozitie pusa peste peste ....acoperiti si lasati o ora ....daca mamaliga este gata serviti....o tuica inainte si un vin alb dupa...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu