...pentru ca astazi este Inaltarea Lui Hrisos si de obicei se mananca miel am scos cotletele de la congelator....cartofi avem....de ierburi nu ducem lipsa....la treaba....
1. ingrediente pentru cotlete :
-cotlete de berbecut
-sare, piper, zeama de la o lamaie, usturoi granulat,cimbru si busuioc, 3 linguri de ulei de masline....
....asezonam cotletele cu mirodeniile si restul de ingrediente si le punem intr-o tava ....le bagam la cuptor....180 gr , 60 de minute.....din 15 in 15 minute le intoarcem....
2. ingrediente pentru garnitura de cartofi :
-4 cartofi mari curatati ,spalati si taiati rondele
-zeama de la o lamaie
-sare si piper, cimbru si busuioc
-3 feliute de bacon subtiri si taiate bucatele
- 4 fire de usturoi verde cu capatana
-un borcanel de 200 ml de arpagic murat din camara proprie....daca nu aveti cumparati de la mine....
- o lingura de zahar
....cartofii taiati rondele asezonati cu sare si piper, cimbru si busuioc...pusi intr-un vas jena...
....cateii de usturoi noi si bucatelele de bacon rumenite in uleiul de masline....adaugati zeama de lamaie....arpagicul murat si lingura de zahar....cand sosul scade un pic turnati-l peste cartofi si amestecati.....bagati la cuptor....180 gr , 40-45 de minute....intorsi din cand in cand....
3. pentru servit :
- o capatana de usturoi
-o lingurita de grean de la borcan
-4 linguri de smantana
- patrunjel tocat
.....pisati usturoiul in mojar, adaugati hreanul si un strop de ulei....frecati cu un pic de sare....cand s-a facut pasta adaugati smantana si amestecati...la sfarsit pineti patrunjelul tocat....
.....cand sunt gata toate montati farfuria si la masa....neaparat un pahar de vin rosu....POFTA BUNA .....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu