...pentru ca astazi este Inaltarea Lui Hrisos si de obicei se mananca miel am scos cotletele de la congelator....cartofi avem....de ierburi nu ducem lipsa....la treaba....
1. ingrediente pentru cotlete :
-cotlete de berbecut
-sare, piper, zeama de la o lamaie, usturoi granulat,cimbru si busuioc, 3 linguri de ulei de masline....
....asezonam cotletele cu mirodeniile si restul de ingrediente si le punem intr-o tava ....le bagam la cuptor....180 gr , 60 de minute.....din 15 in 15 minute le intoarcem....
2. ingrediente pentru garnitura de cartofi :
-4 cartofi mari curatati ,spalati si taiati rondele
-zeama de la o lamaie
-sare si piper, cimbru si busuioc
-3 feliute de bacon subtiri si taiate bucatele
- 4 fire de usturoi verde cu capatana
-un borcanel de 200 ml de arpagic murat din camara proprie....daca nu aveti cumparati de la mine....
- o lingura de zahar
....cartofii taiati rondele asezonati cu sare si piper, cimbru si busuioc...pusi intr-un vas jena...
....cateii de usturoi noi si bucatelele de bacon rumenite in uleiul de masline....adaugati zeama de lamaie....arpagicul murat si lingura de zahar....cand sosul scade un pic turnati-l peste cartofi si amestecati.....bagati la cuptor....180 gr , 40-45 de minute....intorsi din cand in cand....
3. pentru servit :
- o capatana de usturoi
-o lingurita de grean de la borcan
-4 linguri de smantana
- patrunjel tocat
.....pisati usturoiul in mojar, adaugati hreanul si un strop de ulei....frecati cu un pic de sare....cand s-a facut pasta adaugati smantana si amestecati...la sfarsit pineti patrunjelul tocat....
.....cand sunt gata toate montati farfuria si la masa....neaparat un pahar de vin rosu....POFTA BUNA .....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu