.....daca tot sau copt caisele si avem si niste migdale prajite vom face o dulceata romaneasca cu tenta orientala.....
ingrediente :
-2 kg de caise....nu foarte moi, putintel mai tari.... spalate si curatate de samburi....ATENTIE....samburii ii spargeti si miezul il pastrati
-1 kg de zahar
-2 pahare de apa
-100 gr de migdale prajite
-3 fire de lavanda
......mai intai pregatim siropul...zaharul si apa puse in oala la fiert....cand incepe si fierbem adaugam lavanda ....o fierbem circa 2 minute si o scoatem...lasam siropul sa se inchege si adaugam caisele....fierbem cam 15 min si apoi scoatem siropul....mai fierbem 15 minute pana scade si apoi oprim focul....adaugam in dulceata samburii si migdalele si amestecam.....punem dulceata in borcanele , punem capacele si le intoarcem borcanele cu fundul in sus....o sa va indragostiti de ea....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
sâmbătă, 24 iunie 2017
luni, 19 iunie 2017
dulceata de cirese cu visine
ingrediente :
-1 kg de cirese albe fara samburi
-1 kg de visine fara samburi
-1 kg de zahar
- 2 fire de menta verde
-2 pahare de apa
.....punem zaharul si apa la fiert ca sa iasa siropul...cand fierbe adauga menta si o tinem in oala la fiert cca 3-4 minute si apoi o scoatem.....cand inepe sa se lege siropul adaugam fructele ....fierbem la foc mediu avand grija sa spumam.....dupa cca 15 -20 de minute de fierbere scoatem din sirop.....pentru ca este destul si vom face niste citronade grozave toata vara.....mai fierbem tot asa cam 20 de minute pana se vor fierbe si fructele ....daca mai este sirop il scoatem ....daca sunt destul de scazute vom stinge focul si punem dulceata in borcanelele sterilizate....punem capacele dupa 10 minute si intoarcem borcanelele cu fundul in sus pt cca 10-15 minute ca sa se etanseizeze.....la camara cu ele.....
dulceata si sirop de cirese albe cu menta
....s-au copt ciresele de mai....cele pietroase albe- rozulii ...din povestea lui Creanga.....deci dulceata si sirop
ingrediente :
-2 kg de cirese coapte fara samburi
-2 fire de menta verde
-1 kg de zahar
-o lamaie
-2 pahare de apa
....intr-o oala puneti zaharul si apa la fiert.....fierbeti pana se topeste zaharul si adaugati menta.....o fierbeti cam 3-4 minute apoi o scoateti....fierbem pana incepe siropul sa se lege si apoi adugam ciresele ..le fierbem la foc mediu cam 20 de minute avand grija sa spumam din cand in cand...scoatem din sirop ....circa 0,75 ml.....apoi mai fierbem cam 20-25 de minute pana scade....SA FIE DULCEATA, NU GEM.....oprim focul....punem in borcanele sterilizate.....puse cu fundul in sus ca se ermetizeze....racit si in camara......
ingrediente :
-2 kg de cirese coapte fara samburi
-2 fire de menta verde
-1 kg de zahar
-o lamaie
-2 pahare de apa
....intr-o oala puneti zaharul si apa la fiert.....fierbeti pana se topeste zaharul si adaugati menta.....o fierbeti cam 3-4 minute apoi o scoateti....fierbem pana incepe siropul sa se lege si apoi adugam ciresele ..le fierbem la foc mediu cam 20 de minute avand grija sa spumam din cand in cand...scoatem din sirop ....circa 0,75 ml.....apoi mai fierbem cam 20-25 de minute pana scade....SA FIE DULCEATA, NU GEM.....oprim focul....punem in borcanele sterilizate.....puse cu fundul in sus ca se ermetizeze....racit si in camara......
miercuri, 7 iunie 2017
Abonați-vă la:
Postări (Atom)