ingrediente :
- 2 bucati de limba de porc
-4 fire de praz
- 100 gr de masline
-rosii cherry
-120 ml de suc de rosii
- o legatura de leurda
-o portocala
-un pahar de tulburel
-o foaie de dafin
-sare si piper
- cimbru
-ulei
-dulceata de ardei iute
-2 frunze de busuioc
- si era sa uit cei mai important.....lichior de coarne ....din productia proprie.... pentru stimularea chef-ului bucatar....
....penteu inceput punem limba de porc la fiert si pana aceasta este fiarta ne intretinem cu cornata...cand aceata este fiarta si racita cat de cat o curatam de pielita si o taiem felii....
....taiem prazul....partea alba in bucati de 2-3 cm si partea verde tocata marunt...
....intr-o tigaie din acelea smekere care nu necesita mult ulei calim prazul cel tocat marunt, legatura de leuda tocata si frunzele de busuioc....
....adaugam si bucatile de limba si rosiile cherry...dupa circa 3 minute adaugam si prazul si cimbrul...stingem cu zeama de portocala si sucul de rosii....adaugam o lingurita de dulceata de ardei iute, foaia de dafin, tulburelul si o cana de apa si fierbem la foc mic....potrivim de sare si piper ....adaugam si maslinele si fierbem pma acestea s-au fiert....inainte sa stingem focul adaugam patrunjel tocat....eu am servit-o cu felii de paine prajita frecate cu usturoi ....si bineinteles acompaniata de un pahar de tulburel....POFTA MARE....