sâmbătă, 8 octombrie 2016

gogonele murate

....ca sa completam camara cu cele de iarna si pentru ca s-a lasat frigul si rosiile de pe vrej nu se vor mai coace , strangem gogonele si le punem la murat
  ingrediente :
....avem 3 borcane de 3l goale si pentru acestea sunt necesare urmatoarele ;
-gogonele 4 kg,,,aveti grija sa fie si 3-4 bucati si parguite printre ele
-2 kg conopida
-o varza rosie mica
-morcovi
-hrean
-usturoi
-cateva vinetele mici, mici
-piper, mustar, coriandru....boabe
-sare gronjoasa
-rdei iute
...spalati legumele, taiati morcovii si hreanul,...incepeti si le aranjati cat mai frumos in borcane, alternind ...
...sa facem saramura....o lingura de sare la litrulde apa si la sfarit inca o lingura...3 litri de apa pentru fiecare borcan....fiarta si racita si pusa in borcan....capace puse...la camara...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu