sâmbătă, 8 octombrie 2016

gogosari la otet

...a venit si timpul lor asa ca hai sa umplem borcanele...
    ingrediente :
....neaparat un litru de vin ...de tara, de anul trecut, ramas in damigeana la nea Vasile...ca sa avem spor...
-6 kg de gogosari mari si frumosi, spalati si cu cotoarele scoase
- 3 litri de otet
-sare si zahar cam trei linguri din fiecare
-boabe de mustar, piper si coriandru
-morcovi, hrean, usturoi, ardei iute
-frunze de telina si crenguta de visin
-cateva frunzulite de busuioc praspat
...spalam bine legumele si le taiem fasii...curatam usturoiul....incepem sa asezam gogosari in borcane alternand si morcovii si hreanul...boabele si ele aruncate in borcan....frunze printre gogosari si la sfarsit crenguta de visin....
....ia stai ma asa ca era sa uit....un pahar de vin ca ne racorim....sa facem si otetul...3 litri de otet si 3 litri de apa puse la fiert...zaharul si sarea....fierte 10 minute , racite o leaca si turnate in borcane....capacele si ...la camara cu ele...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu