...a venit si timpul lor asa ca hai sa umplem borcanele...
ingrediente :
....neaparat un litru de vin ...de tara, de anul trecut, ramas in damigeana la nea Vasile...ca sa avem spor...
-6 kg de gogosari mari si frumosi, spalati si cu cotoarele scoase
- 3 litri de otet
-sare si zahar cam trei linguri din fiecare
-boabe de mustar, piper si coriandru
-morcovi, hrean, usturoi, ardei iute
-frunze de telina si crenguta de visin
-cateva frunzulite de busuioc praspat
...spalam bine legumele si le taiem fasii...curatam usturoiul....incepem sa asezam gogosari in borcane alternand si morcovii si hreanul...boabele si ele aruncate in borcan....frunze printre gogosari si la sfarsit crenguta de visin....
....ia stai ma asa ca era sa uit....un pahar de vin ca ne racorim....sa facem si otetul...3 litri de otet si 3 litri de apa puse la fiert...zaharul si sarea....fierte 10 minute , racite o leaca si turnate in borcane....capacele si ...la camara cu ele...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu