...pentru ca incet, incet se aproprie sezonul de iarna si vedeta este purcelul incepem si noi cu un preparat delicios .....creier pane.
ingrediente :
- 750 gr de creier de porc
-2-3 oua
-faina si pesmet
- sare si piper
...sa ne apucam de lucru....stati asa ca am uitat de parinca....circa 200 de ml....pentru bucatar...ca sa mearga treaba....
...punem creierul in apa rece pentru circa 15 minute....ii curatam de pielite si vinisoare, si bucatele de oscioare....cand terminam operatiunea ii punem la fiert cam 10 minute spumand din cand in cand.....ii scoatem si ii punem la scurs...
...ne apucam de prajit ....ca pe snitele....dati prin faina, oua ( in ouale batute puneti o lingura de smantana , sare si piper ) si pesmet ......prajiti in ulei incins...
....se pot servi cu ce garnitura doriti ....noi am ales sa le mancam doar cu paine cu ceapa si muraturi.....POFTA MARE....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu