duminică, 9 aprilie 2017

pulpe de rata cu ierburi aromate si portocala

....pentru ca am gasit niste pulpe de rata proaspete nu m-am putut abtine si le-am cumparat....o portocala, cateva cracute de ierburi aromate, 2-3 cartofi si....la treabas
   ingrediente :
-4 pulpe de rata
-2-3 cartofi
-3-4 fire de usturoi verde cu capatana
-o portocala mare
-cracute de rozmarin si cimbru proaspat
-cateva fire de cepsoara (chivas)
-sare si piper
....sa incepem cu pulpele....spalate bine cu apa rece si parlite la flacara un pic daca au tulei.....cu un cutit bine ascutit sau cu o lama noua crestati DOAR pielea un pic asa fel cat sa NU ajungeti la carne....asezonati cu sare si piper pe ambele parti si stropitile cu zeama de portocala....intr-o tava faceti un pat de cartofi si asezati pulpele....tocati marunt ierburile si puneti-le peste pulpe si cartofi....usturoiul taiat in doua pus peste pulpe...apa pana la jumatea cartofilor....la cuptor...180 gr cca 120 de minute...la fiecare 30 de min intoarce-ti pulpele....curcubeu pe cerul gurii.....POFTA BUNA....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu