marți, 18 aprilie 2017

tocanita taraneasca de iepure

.....daca tot am facut rost de un iepure , ce sa fac din el ?....bineinteles ca o tocanita cu legume la ceaun....
   ingrediente :
-o jumatate de iepure + rinichi
-2 felii de afumatura....bacon sau costita
-ulei de masline
-4-5 fire de ceapa verde
-4-5 fire de usturoi verde cu capatana
-1 morcov
-1 ardei kapia
-1 pastarnac mic
- o telina mica, mica
-1/2 kg de cartofi noi mici
-mirodenii : o foaie de dafin, 2-3 frunze de busuioc proaspat, 2 frunze de menta proaspata, cimbru proaspat
-sare si piper
-marar si patrunjel proaspat
-o lingurite de pasta de ardei dulce
-o lingurit de pasta de ardei iute
-o cana de vin  rosu
- o cana de rosii taiate cubulete sau pasta de rosii
....in prima faza portionam iepurele in bucati mai mici si taiem afumatura bucatele....in ceaun incingem uleiul si prajim afumatura....cand s-a rumenit adaugam bucatile de iepure si le rumenim.....adaugam dafinul, busuiocul si menta...punem cele doua lingurite de pasta de ardei....cana de vin si o cana de apa si lasam sa fiarba innabusit...incepem sa adaugam telina si pastarnacul taiate cubulete....ceapa si usturoiul taiate grosolan....morcovul si ardeiul taiati felii....mai adaugati o cana de apa si cartofii...potriviti de sare si piper.....cand cartofii sunt aproape fierti adaugati rosiile....mai fierbeti pana scade si adaugati patrunjelul si mararul tocate marunt.....mai tineti 2 minute si stingeti focul....serviti alaturi de castraveti acri si neaparat un pahar de vin rosu....SA AVETI POFTA.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu