sâmbătă, 22 aprilie 2017

rata pe varza

.....ca in fiecare sambata cand nu sunt plecat la mosie in Hagiesti ma duc in piata la Obor pentru a ma aproviziona cu produse proaspete de la producatorii romani (nu ca 70 % dintre bucurestenii care isi cumpara legume si zarzavat, fructe din HYPERMARKET-uri....din acelea de plastic....din import....ma doare sufletul cand vad romani cumparand spanac din market in conditiile cand pietele sunt pline de produse romanesti proaspete si naturale )...bunatati proaspete....varza noua ..ceapa verde....marar si cimbru proaspat....in frigider pulpe de rata....ce crede-ti ca o sa iasa ?....
    ingrediente :
-4 pulpe de rata
-2 verze noi....daca una este rosie cu atat mai bine...
-o portocala zemoasa
-500 gr de  rosii cherry
-cimbru proaspat
-marar proaspat
- o legatura mare de ceapa verde
-sare si piper
-paste de ardei iute
...prima data ne apucam de facut pulpele....spalate bine si crestate putin cu o lama pe partea cu piele atat cat sa nu ajunje-ti la carne ....asezonate cu sare si piper, un pic  de cimbru proaspat si puse intr-un vas de jena...zeama de portocala peste ele si ...la cuptor...cam 60 de min la 160 gr.. intoarse la 20 de min pe cealalta parte...si iar la 20 de min...excesul de grasime pus in ceaun si calit ceapa in el...varza tocata si frecata cu sare peste ceapa calita....uff....pauza de spritz...cabernet sauvignon....ca doar facem rata....fierbem varza pana se inmoaie bine si este aproape fiarta....adaugam cimbru proaspat si rosiile taiate in doua....fierbem cam 20-25 de minute....potrivim de sare si piper si adaugam o lingurita de paste de ardei iute....5 minute si adaugam mararul tocat....luam vasul de jena in care am facut pulpele si punem varza....punem din grasimea de la pulpe peste si amestecam...pulpele deasupra si la cuptor...10 min....gata....ardei iute, mamaliga si....cabernet....ce vreti mai mult ?.....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu