marți, 2 mai 2017

arpagic murat

......daca vrei sa faci o tocana de vitel sau de iepure ai nevoie si de arpagic murat si am facut si eu cateva borcanele pe care le dosim in camara cu minuni pentru a o folosi la nevoie...
     ingrediente :
- 1 kg de arpagic mai marisor
-200 ml de otet de mere
-200 ml de apa
-o linggurite de sare gronjoasa
-2 lingurite de zahar
-boabe de mustar si piper colorat
-2 frunze de menta proaspata
-2 frunze de busuioc proaspat
....intr-o oala pune-ti apa la fiert....cand da apa in clocot opariti arpagicul..30 de secunde...il puneti la scurs ....il veti curata foarte usor acum...curatati-l si puneti-l in borcanele....bineinteles sterilizate inainte..
....intr-o alta oala pune-ti la fiert otetul cu apa , boabele si frunzele, zaharul si sarea...aduceti-le la punctul de fierbere si apoi stingeti focul...turnati cu polnicul in borcanele si pune-ti capacele....trebuie sa le lasati cam 2-3 saptamani inainte sa le folositi .....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu