......daca vrei sa faci o tocana de vitel sau de iepure ai nevoie si de arpagic murat si am facut si eu cateva borcanele pe care le dosim in camara cu minuni pentru a o folosi la nevoie...
ingrediente :
- 1 kg de arpagic mai marisor
-200 ml de otet de mere
-200 ml de apa
-o linggurite de sare gronjoasa
-2 lingurite de zahar
-boabe de mustar si piper colorat
-2 frunze de menta proaspata
-2 frunze de busuioc proaspat
....intr-o oala pune-ti apa la fiert....cand da apa in clocot opariti arpagicul..30 de secunde...il puneti la scurs ....il veti curata foarte usor acum...curatati-l si puneti-l in borcanele....bineinteles sterilizate inainte..
....intr-o alta oala pune-ti la fiert otetul cu apa , boabele si frunzele, zaharul si sarea...aduceti-le la punctul de fierbere si apoi stingeti focul...turnati cu polnicul in borcanele si pune-ti capacele....trebuie sa le lasati cam 2-3 saptamani inainte sa le folositi .....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu