....este inca primavara si este sezonul dulceturilor si siropurilor...deci si sezonul....scurt.....al trandafirilor de dulceata...am profitat....
ingrediente :
- 500gr petale de trandafir de dulceata
-1,5 kg de zahar
-2 lamai
-2 pahare de apa
- de vodca pentru lichior
....culegeti cu grija trandafirii....doar cei desfacuti...desfaceti petalele din parea verde si spalati bine...stoarceti bine de apa....
....intre timp puneti la fiert intr-o oala zaharul, apa si o lamaie stoarsa....cand siropul incepe sa se ingroase adaugati petalele si cealalta lamaie stoarsa....fierbeti cam 20 de minute si scoateti din sirop intr-o sticla ....dupa aceea mai fierbeti 10 minute si opriti focul....umpleti borcanele cu dulceata obtinuta si siropul ramas puneti in sticla ...eu am obtinut 4 borcanele de dulceata si 1 litru de sirop....ca sa obtineti lichior puneti intr-o sticla o jumatate de litru de sirop si aspoi umpleti sticla cu vodca sau alcool rafinat ....este mai bun...lasati cateva zile sa se intrepatrunda aromele ..cu siguranta o sa va placa......
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu