ingrediente pt friptura de pui :
-un pui
-o legatura de usturoi verde
- o legatura mica de leurda
-cimbru proaspat
-rozmarin proaspat
-2 frunze de menta
-sare si piper
- zeama de lamaie si portocala
-mustar de dijon
-ulei de masline
- bere , o sticla
-miere, o lingura
....pregatim marinata ; tocam zarzavatul....amestecam cu celelalte ingrediente...luam puiul intreg dupa ce l-am spalat si il ungem cu marinata....il punem intr-o tava si bagam o sticla umpluta cu apa in fundul lui....restul de marinata il turnam peste el impreuna cu berea....acoperim cu folie alimentara si bagam la cuptorul incins.....dupa circa 25-30 de minute scoatem folia si il lasam in continuare in cuptor pana se rumeneste frumos....
ingrediente pt piure :
-un broccoli mic
-doi morcovei
-un pastarnac mic
- un cartof
-2 fire de ceapa verde
-o lingura de unt
-o lingura de iaurt de bivolita
-sare si piper
....facem piure-ul....fierbem legumele...le pasam cu sare si piper, unt ssi iaurt....adaugam ceapa prajita peste....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu