...daca este sezonul cireselor , sa facem si noi o dulceata si un sirop de cirese.....
ingrediente :
-cirese , curatete de codite si cu samburi scosi.....1,5 kg
-zahar 1 kg... in functie de cat de coapte sunt ciresele
-zeama de la o lamaie
.....sa incepem....acum depinde de cantitatea de cirese curate aveti....la mine a fost vorba de 4 kg ....eu v-am dat proportia pt 1 kg...deci peste ciresele curatate am [us 1\2 kg se zahar si le-am lasat la frigider cam 2-3 ore ...intr-e timp am pus 41 kg de zahar in opala si 150 ml de apa la fiert...cand incepe sa fiarba si se leaga siropul adaugam ciresele si zeama de lamaie....fierbem atat cat fierb ciresele si incepe sa scada siropul....in rest procedura obisnuita...borcane sterilizate, dulceata in ele, capace puse si borcane intoarse....nebunieeee,,,,ce ramane , un sirop nemaipomenit...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu