...sa continuam festinul romanesc de Ziua Nationala a Romaniei cu urmatorul preparat.....peste prajit cu mujdei si mamaliguta.....
ingrediente :
1. pentru peste prajit :
- crap romanesc.....eu am luat file....cat doriti sa mancati sau depinde de cati invitati aveti....
-sare si piper pt asezonat
--faina si malai
-ulei pentru prajit
...spalati bine pestele si il portionati....asezonati-l cu sare si piper...dat prin faina si malai....in tigaie cu el si l-a prajit....cand este rumenit pe ambele parti il scoatem si il punem pe servetele pentru ca sa absoarba uleiul...
2. pentru mujdei :
- doua capatani de usturoi neaparat din acela mic romanesc
-un praf de sare
-un strop de ulei
-o lingura de zeama de lamaie
....curatam usturoiul si il taiem marunt....il punem in mojar si il pisam bine , bine....punem un praf de sare si un strop de ulei si frecam in continuare pana obtinem o pasta....adaugam zeama de lamaie si apa cam 150 ml ....
3. pentru mamaliga :
-3 cani de malai
-un praf de sare
.....punem la fiert ceaunul cu 3-4 cani de apa , sare si o lingura de malai...cand incepe sa fiarba apa adaugam incet, in ploaie, malaiul , amestecand continuu cu lingura de lemn....fierbeti si amestecati pana sta lingura ,,dreapta''...puteti pune o lingura de unt ....
....ce sa zic....o tuica inainte si POFTA MARE.....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu