....pentru ca perele din curte s-au copt si cad pe jos este pacat sa nu facem o dulceata cu nuci si iz de menta si binenteles un sirop racoros.....
ingrediente :
- 1,5 kg de pere....noi avem in curte din acelea mici care se coc repede....
-1 kg de zahar
-1 lamaie stoarsa
-o cana de apa
-200 gr de miez de nuca
- 2 fire de menta proaspata
.....ne punem pe treaba...spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete svand grija sa scoatem samburii si cotoarele.....intre timp punem o oala la fiert cu zaharul , apa, lamaia stoarsa si menta....cand se topeste zaharul , scoatem crenguta de menta si fierbem pana incepe sa se lege siropul....stiti metoda de verificare....cateva picaturi pe farfurie,,, daca este gros inseamna caa este gata.....adaugam perele si fierbem cam 25-30 de min...scoatem din sirop....cam 1 litru....mai fierbem cam 15 min ....stingem focul si lasam cam 15 min la racit .....adaugam nuca si punem in borcanele sterilizate in prealabil...capace si intoarse cu fundul in sus pentru 15 min pentru etanseizare.....o sa va placa la nebunie......
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu