....incet, incet incepe sezonul conservelor pentru iarna....rosiile sunt coapte, ceapa este uscata, vinetele sunt si ele mari pe vrej si ardei kapia sunt mari si rosii....ce se poate gati cu ele ?...zacusca de vinete....deci la treaba...
ingrediente :
- 2 kg de vinete
-1,5 kg ardei capia rosii
-1 kg de ceapa
-1 kg de rosii foarte coapte
-ulei
-sare si piper
....vinetele sunt coapte, curatate si tocate marunt....intre timp am spalat ardei si i-am tocat in bucatele mici, mici....ii punem la fiert cam 15 min dupa care ii punem la scurs....rosiile le-am curatat de pielita si le-am dat prin blender....ceapa o tocam cat mai marunt....
....int-o cratita mare, mare punem ulei la incins....punem ceapa si o calim 6-7 minute pana incepe sa se schimbe un pic la culoare....adaugam si ardeii peste ea si calim si pe acestia un pic...adaugam vinetele peste si amestecam...cand s-au omogenizat bine adaugam si sucul de rosii...asezonam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia....fierbem , fierbem....intre timp mai bem o bere RECE pentru ca este foarte cald si afara si in bucatarie....cand este indeajuns de fiarta bagam cratita la cuptor si tinem acolo pana scade ....trebuie sa fie destul de ,,tare" cat sa nu alunece dupa felia de paine....pusa in borcanele sterilizate intre timp si intoarse cu capacul in jos ca se etanseizeze ....servit pe felii de paine prajita este o nebunie....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu