...ni s-a facut pofta de tartine cu pate de ficat si nu stiam ce sa facem ....sa cumparam sau sa pregatim...sa pregatim bineinteles....
ingrediente :
- 500 gr de ficat de porc
- 50 gr de unt
- 2 cepe mari
-sare si piper
-cimbru
-5-6 catei de usturoi
-arrdei iute- optional
-2 lingurite de pasta de ardei kapia facuta de mine bineinteles...
....pasul 1 : spalam ficatul, il taiem bucatele si il punem la fiert impreuna cu cele 2 cepe....cand sau fiert le lasam la scurs ne uitand sa pastram o cana din zeama in care au fiert...
....pasul 2 ; cand sau racit cat de cat bucatile de ficat le blenduim impreuna cu ceapa, ardeiul iute, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul adaugand neaparat si putina zeama...cand s-a facut o pasta destul de fina dar nu prea fina adaugam si untul si mai amestecam un pic sa se omogenizeze...paine prajita, ardei gras si felii de rosii....arunci cu cacciula dupa caini....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu