marți, 6 decembrie 2016

placinta taraneasca cu praz si branza

....o combinatie bestiala : doua feluri de branza si praz.....o nebunie.....
    ingrediente :
1. pentru aluat :
-faina 400 gr
-1 ou
-drojdie 25 gr
-un praf de sare
-o lingurita de zahar
-ulei 4 linguri
-o cana de apa
.....amestecam faina cu drojdia uscata, cu sarea si cu zaharul.....punem si uleiul si oul si framantam....adaugam apa cate putin pana obtinem un aluat .....il lasam la caldura pana pregatim umplutura.....
2. pentru umplutura :
- 800 gr de praz tocat marunt
-350 gr branza de oaie sarata
-250 gr de urda dulce
-4 oua
-piper
-2 legaturi de marar proaspat tocat marunt
-4 linguri de ulei pt calit
.....calim prazul in ulei cu un praf de sare si piper....il lasam la racit  dupa care adaugam peste el cele doua feluri de branza razuite sau rupte bucatele mici....punem si ouale batute.....adaugam si mararul tocat si amestecam ....
....luam aluatul si il impartim in patru bucati.....intindem fiecare bucata  cat mai subtire si punem o parte din compozitie....roluim ca pe strudel.....procedam la fel cu fiecare bucata de aluat si compozitie....dupa ce am uns tava cu unt  le asezam in tava,m ,  le ungem cu ou.....punem la cuptorul incins 200 grade 40 minute....
...recomand  alaturi de un pahar de bere rece....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu