sâmbătă, 31 decembrie 2016

cheesecake de mure

.....pentru ca este Revelion si avem nevoie de un tort m-am gandit sa fac ceva usor , racoritor si castigator a fost.....cheesecake de mure
     ingrediente :
1. pt blat :
-250 gr de biscuiti popular
-150 gr de nuca pisata
-150 gr de unt
-esenta ....de brandy sau chiar 2 lg de coniac
2. pt crema :
-500 gr de mascarpone
-200 ml de frisca lichida
-3 linguri de zahar pudra
-sirop de mure (FACUT DE MINE)...o cescuta
-optional mure ramase de la lichiorul facut asta vara....
-gelatina 2 pliculete
3. pt glazura ;
-2 cesti de sirop de mure
-2 plicuri de gelatina
....ah! ....uitasem....un pahar de vin ....pt cofetar....
....primul pas ....pregatim blatul.....biscuitii si nuca pisate....amestecate cu untul topit....si coniacul...compozitia obtinuta o intindem intr-o tava cu peretii detasabili si bagam la frigider....
....pasul doi ....crema ....mixam mascarpone impreuna cu zaharul si siropul de mure.....adaugam si frisca lichida si mixam pana compozitia se omogenizeaza si are o textura de cat de cat de spuma....intre timp am hidratat gelatina si am amestecat-o cu crema ....punem peste blatul scos din frigider cateva mure si apoi adaugam crema.....bagam la frigider pentru 2-3 ore
....pasul trei....inainte de a scoate tava di frigider pregatim glazura.....gelatina hidratata in apa si amestecata cu siropul de mure....o lasam sa se hidrateze si apoi o turnam peste crema intarita....o lasam pesstte n oapte la frigider ....LA MULTI ANI......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu