.....trebiue sa facem si o prajitura....se cere....la repezeala....printre carnati si toba, salata de boef si friptura, cozonaci...intre o tuica si un pahar de vin.....doar este Ajunul Craciunului......
ingrdiente :
-un pachet de foi de prajituri
-300 gr de unt
-300 gr de ciocolata de menaj
-200 ml de frisca lichida
-4 linguri de zahar pudra
-3 linguri de cacao
-100 gr de nuca pisata + 100 gr pt ornat
-100 ml de brandy
....topim ciocolata la bain marie sau la microunde....untul moale il mixam cu zaharul pudra si cacaoa....adaugam ciocolata topita si racita si mixam....la sfarsit adaugam frisca lichida si mixam pana se omogenizeaza compozitia.....cand am terminat o punem la frigider pana portionam foile si le insiropam....
...taiem foile in jumatate, punem cate una pe platou, o insiropam foarte putin si punem crema....si asa pana terminam....foile sau crema....la sfarsit acoperim pe toate partile cu crema si ornam cu nuca pisata.....si frisca dupa bunul plac....sa aveti pofta.....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu