joi, 1 decembrie 2016

crap prajit cu mujdei si mamaliguta

...sa continuam festinul romanesc de Ziua Nationala a Romaniei cu urmatorul preparat.....peste prajit cu mujdei si mamaliguta.....
     ingrediente :
1. pentru peste prajit :
- crap romanesc.....eu am luat file....cat doriti sa mancati sau depinde de cati invitati aveti....
-sare  si piper pt asezonat
--faina si malai
-ulei pentru prajit
...spalati bine pestele si il portionati....asezonati-l cu sare si piper...dat prin faina si malai....in tigaie cu el si l-a prajit....cand este rumenit pe ambele parti il scoatem si il punem pe servetele pentru ca sa absoarba uleiul...
2. pentru mujdei :
- doua capatani de usturoi neaparat din acela mic romanesc
-un praf de sare
-un strop de ulei
-o lingura de zeama de lamaie
....curatam usturoiul si il taiem marunt....il punem in mojar si il pisam bine , bine....punem un praf de sare si un strop de ulei si frecam in continuare pana obtinem o pasta....adaugam zeama de lamaie si apa cam 150 ml ....
3. pentru mamaliga :
-3 cani de malai
-un praf de sare
.....punem la fiert ceaunul cu 3-4 cani de apa , sare si o lingura de malai...cand incepe sa fiarba apa adaugam incet, in ploaie, malaiul , amestecand continuu cu lingura de lemn....fierbeti si amestecati pana sta lingura ,,dreapta''...puteti pune o lingura de unt ....
....ce sa zic....o tuica inainte si POFTA MARE.....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu