.....sa facem o prajitura greceasca cu iaurt si portocale un pic reinterpretata....
ingrediente :
1. pt prajitura :
-1 pachet de foi de placinta- 400 gr
-5 oua
-400 gr de iaurt....nu vom folosi din cel grecesc ci unul pur romanesc ....de bivolita ...foarte gras si gustos...
-100 gr de unt
-100 ml de ulei
-un praf de sare
-5 linguri de zahar
- 2 pliculete de praf de copt
-coaja de portocala rasa
-zeama de la o portocala
-100 gr de stafide aurii
.....desfacem foile de placinta si le rupem bucati.....le bagam cam 10 min la cuptor sa se usuce si le scoatem...duapa aceea pur si simplu le zdobim cu mana cat sa se rupa bucatele mici....
...sa ne apucam de crema.....lusm iaurtul si punem in el praful de copt ca sa ,,lucreze''....intre timp batem spuma ouale impreuna cu un praf de sare....adaugam zaharul si untul topit si mixam ca sa se omogenizeze....adaugam si uleiul si amestecam in continuare....adaugam si zeama si coaja de portocala urmate de iaurt....mixam pana devine o crema omogenizata....adaugam si stafidele si foile zdrobite amestecand incet cu o spatula......luam o tava si o ungem cu unt apoi turnam compozitia....bagam la cuptorul incins la 180 gr pt 45 de minute....
2. pt sirop ;
- 150 gr de zahar
-o cana de apa
-coaja de prtocala rasa
-zeam de la trei portocale
....pana se raceste prajitura hai sa facem siropul....punem la fiert zaharul si apa si fierbem pana siropul inepe sa se ingroase....apoi adaugam zeama si coaja de portocala si mai fierbem cam 15 minute....lasam sa se raceasca si insiropam prajitura.......POFTA BUNA ....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu