duminică, 8 ianuarie 2017

prajitura cu branza de vaci si piersici

....este duminica si vrem ceva dulce....
     ingrediente :
-500 gr de branza de vaci
-2 cutiute de iaurt cu piersici
-piscoturi...depinde de cat de mare este tava de cozonac..
-400 ml de frisca lichida
-50 ml de frisca pt ornat
-zahar pudra....cam 150 gr
-100 gr de stafide
-2 pliculete de gelatina
-un borcan de compot de piersici felii ( din acela care am pus asta vara )...
...hidratam gelatina in 200 ml de apa si o incalziti pana aproape de punctul de fierbere...o lasati la racit...
....intre timp ne apucam de crema....mixam branza de vaci cu zaharul si iaurtul....mixam separat frisca....o adugam peste branza impreuna cu stafidele...la sfarsit adaugam si gelatina si amestecam....
...pregatim tava ...punem folie de aluminiu pe interior....inmuiem piscoturile si le lipim unul langa altul pe pereti tavii....pe fundul tavii punem felii de piersici...adaugam o parte din crema ....mai punem un rand de piersici si apoi restul de crema....la sfarsit mai puneti un strat de piscoturi...acoperim cu surplusul de folie de pe margini si bagam la frigider pt o noapte...
...a doua zi scoateti tava . o descoperiti. ... pe un platou dreptunghiular rasturnati tava si indepartati folia....o ornati cu frisca si ...POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu