joi, 12 ianuarie 2017

prajitura cu gem si nuca si coca razuita deasupra

.....o amintire din copilarie....
    ingrediente :
-faina....cam 500 gr .....mai mult sau mai putin.....vedeti la fata locului.....
-250 gr de unt
-3 galbenusuri
-150 gr de zahar pudra
-1 plic de zahar vanilat
-esenta de rom
-100 gr de smantana
-2 pliculete de praf de copt
-un praf de sare
-un borcan de dulceata...de care aveti.....eu am pus de prune....
-150 gr de nuca pisata....puneti cat va place
-3 linguri de cacao
...sa ne apucam de coca.....amestecam untul (incalzit la temperatura camerei) cu zaharul, zaharul pudra, esenta , smantana si galbenusurile.....amestecam.....dupa omogenizare  incepem si punem faina si praful de copt.....framantam si adaugam faina pana aluatul nu se mai lipeste de degete.....cand este gata a treia parte din aluat il punem la congelator.... restul il intindem intr-o tava in care am pus in prealabil hartie e copt....
...hai sa pregatim si ,,crema''....pisam nuca sin o amestecam cu cacaoa si dulceata.....o intindem peste coca din tava....
.....dupa ce am intins compozitia de dulceata luam coca din congelator si o razuim peste ea.....punem la cuptor.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu