...daca a inceput vara si au aparut fructrle de sezon sa facem o caisata....ca sa avem ,,stimulent" pentru alte delicatese...
ingrediente :
-caise coapte 1,5 kg
-zahar 1 kg
-alcool rafinat 90 gr-1 kg
....spalam caisele bine , le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Le punem intr-o damigeana ....a mea are 5 l...exact cat trebuie...punem zaharul peste......lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul...s-a facut siropul...punem alcoolul si lasam cam 8-10 zile sa se ,,primeneasca''....apoi adaugam niste vodca de 40 gr...cat sa-i scadem gradele si sa o aducem la taria pe care o vrem...o sa va placa la nebunie....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu