miercuri, 22 iunie 2016

castraveciori la saramura

....daca tot sau facut castraveciorii in solar de ce sa nu punem cativa la acrit ca sa avem la gratar....se acresc repede pentru ca este cald...
ingrediente :
-castraveciori
-sare gronjoasa
-boabe de piper si de mustar
-usturoi ,din acela scos acum din pamant
-hrean
-floare de marar, proaspat ca avem
- ardei iute proaspat
... castraveciori se spala si li se taie capetele...luam borcanele care au fost sterilizate inainte si asezam castraveti in ele pe lungime....punem boabe de piper si mustar, adaugam catei de usturoi si hrean printre....ardeiul rupt pus si el....facem saramura  in felul urmator ;o lingura de sare la un litru de apa si fierbem pana se topeste sarea ....punem borcanele intr-o tava de tabla si se toarna sarmamura in ele ...lasati 10-15 min dupa care puneti caspacele....in cateva zile se vor acrii....inainte sa ii consumati bagati-i la rece....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu