....daca tot avem niste piersici ROMANESTI coapte , de ce sa nu facem niste compot sa avem pentru zile ,,negre" de iarna....
ingrediente :
- piersici semi-coapte cam 2 kg
-zahar cca 500 gr
-zeama de la o lamaie
....sunt 2 variante de lucru : in amandoua cazurile trebuie sa spalam, sa taiem piersicile si sa scoatem samburii....in prima varianta punem zahar peste fructe si le punem la fiert cca 15 min dupa care le punem in borcane si le fierbem la bain marie.....sau incercam cealalta varianta : taiem fructele in felii si le asezam in borcane...punem cate 1-2 linguri de zahar peste ele in borcan, apa , inchidem borcanele si le fiebem la bain marie....la iarna o sa va placa....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu