luni, 11 iulie 2016

zacusca

....incet, incet incepe sezonul conservelor pentru iarna....rosiile sunt coapte, ceapa este uscata, vinetele sunt si ele mari pe vrej si ardei kapia sunt mari si rosii....ce se poate gati cu ele ?...zacusca de vinete....deci la treaba...
ingrediente :
- 2 kg de vinete
-1,5 kg ardei capia rosii
-1 kg de ceapa
-1 kg de rosii foarte coapte
-ulei
-sare si piper
....vinetele sunt coapte, curatate si tocate marunt....intre timp am spalat ardei si i-am tocat in bucatele mici, mici....ii punem la fiert cam 15 min dupa care ii punem la scurs....rosiile le-am curatat de pielita si le-am dat prin blender....ceapa o tocam cat mai marunt....
....int-o cratita mare, mare punem ulei la incins....punem ceapa si o calim 6-7 minute pana incepe sa se schimbe un pic la culoare....adaugam si ardeii peste ea si calim  si pe acestia un pic...adaugam vinetele peste si amestecam...cand s-au omogenizat bine adaugam si sucul de rosii...asezonam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia....fierbem , fierbem....intre timp mai bem o bere  RECE pentru ca este foarte cald si afara si in bucatarie....cand este indeajuns de fiarta bagam cratita la cuptor si tinem acolo pana scade ....trebuie sa fie destul de ,,tare" cat sa nu alunece dupa felia de paine....pusa in borcanele sterilizate intre timp si intoarse cu capacul in jos ca se etanseizeze ....servit pe felii de paine prajita este o nebunie....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu