....aveam pofta de peste si cum n-am mai facut de foarte mult un rasol am decis sa fac....
ingrediente :
-3 buc de macrou
-3-4 cartofii medii
-3-4 morcovei
-o telina mica
-3 fire de usturoi verde cu capatana formata
-sare si piper
-cimbru proaspat
-patrunjel proaspat
-2 frunze de busuioc si 2 frunze de menta ambele proaspete
-o frunza de dafin
-2-3 linguri de ulei de masline
-o ceasca de vin alb
-cateva boabe de capere
-2-3 felii de lamaie ....puteti folosi lime pentru o aroma mai internsa
....curatati si spalati legumele, taiati-le cubulete si punetile la fiert impreuna cu sare, dafin, menta, busuiocul si usturoiul taiat in doua...
....intre timp curatam pestele sinil spalam bine, bine....il asezonam cu sare si piper si il asezam in tava....legumele fierte si zeama le aseza le punem in tava alaturi de peste...stropiti cu uleiul de masline si adaugati vinul si o cana de apa...adaugam si caperele....pune-ti si feliile de lamaie...tine-tila cuptorul incins la 150 gr circa 40 de minute...la jumatea timpului intoarce-ti pestele....serviti cu patrunjel tocat...neaparat alaturi de un pahar de vin alb....sa aveti pofta....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu