.....daca tot am facut rost de un iepure , ce sa fac din el ?....bineinteles ca o tocanita cu legume la ceaun....
ingrediente :
-o jumatate de iepure + rinichi
-2 felii de afumatura....bacon sau costita
-ulei de masline
-4-5 fire de ceapa verde
-4-5 fire de usturoi verde cu capatana
-1 morcov
-1 ardei kapia
-1 pastarnac mic
- o telina mica, mica
-1/2 kg de cartofi noi mici
-mirodenii : o foaie de dafin, 2-3 frunze de busuioc proaspat, 2 frunze de menta proaspata, cimbru proaspat
-sare si piper
-marar si patrunjel proaspat
-o lingurite de pasta de ardei dulce
-o lingurit de pasta de ardei iute
-o cana de vin rosu
- o cana de rosii taiate cubulete sau pasta de rosii
....in prima faza portionam iepurele in bucati mai mici si taiem afumatura bucatele....in ceaun incingem uleiul si prajim afumatura....cand s-a rumenit adaugam bucatile de iepure si le rumenim.....adaugam dafinul, busuiocul si menta...punem cele doua lingurite de pasta de ardei....cana de vin si o cana de apa si lasam sa fiarba innabusit...incepem sa adaugam telina si pastarnacul taiate cubulete....ceapa si usturoiul taiate grosolan....morcovul si ardeiul taiati felii....mai adaugati o cana de apa si cartofii...potriviti de sare si piper.....cand cartofii sunt aproape fierti adaugati rosiile....mai fierbeti pana scade si adaugati patrunjelul si mararul tocate marunt.....mai tineti 2 minute si stingeti focul....serviti alaturi de castraveti acri si neaparat un pahar de vin rosu....SA AVETI POFTA.....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu