...pt prima mea postare am ales sa fac o ciorbita de perisoare cu zdrente de ou si leustean verde acrita cu bors facut in casa....
ingrediente :
- o suta de ml de tuica de pruna...
-500 de gr de carne tocata de porc
-3 oua
-o leg de patrunjel
- 2 cepe medii
-2 ardei kapia ( 1 rosu si 1 galben )
-un dovlecel
- 2 morcovi potriviti
- telina
- o legatura de leustean proaspat
-bors
- sare
-piper
-ulei
- 1 cutie de rosii taiate cubulete
.sa incepem cu prepararea perisoarelor. incepem cu cele o suta de ml de tuica....alea sunt pt bucatar...se amesteca carnea cu o ceapa tocata marunt , o legatura de patrunjel tocat marunt , un ou , sare si piper dupa gustul fiecaruia.
..ne apucam de ciorbita propriu-zis...tocam marunt ceapa, ardei kapia, morcovii, telina si dovlecelul. le punem la calit intr-o oala cu PUTIN ulei dupa cre punem apa in oala ca sa fierbem legumele asezonate cu sare si piper. dupa cca 20 de min. punem cutia de rosii cubulete si o mai lasam la fiert 10-15 min dupa care formam perisoarele si le punem la fiert...
...cand sunt fierte legumele si perisoarele adaugam bors dupa gust...15 minute maxim dupa care adaugam cele 2 oua ramase si batute ....mai fierbem 10 minute dupa care stingem focul si adaugam leusteanul tocat...
POFTA MARE
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
La mai mare Sorine
RăspundețiȘtergereCe bine arata ciorbita
RăspundețiȘtergere