....deci cum va spuneam mai devreme am asociat CORCOVA SAUVIGNON BLANC cu o supa crema de conopida si telina ....
ingrediente :
-conopida cca 1 kg
-telina o buc de 250 gr
-un cartof mai mare
-4 catei de usturoi
-un morcov
-un pastarnac
-o leg de patrunjel
-o leg de ceapa verde
-sare
- ulei de masline
- 100 de gr de smantana
se incepe neaparat cu un pahar de CORCOVA SAUVIGNON BLANC....se pune la fiert conopida taiata bucati, telina , pastarnacul si cartoful....intre timp cat se fierb legumele, se taie marunt ceapa, se da morcovul prin razatoare si se pun la calit intr-o oala impreuna cu 2-3 linguri de ulei de masline si usturoiul zdrobit...cand legumele sau fiert le zdrobim in blender impreuna cu sare si piper si un pic din zeama in care sau fiert...mai bem din vinul de la CORCOVA...un pahar...le amestecam impreuna cu legumele calite...mai adaugam din fiertura....se fierb in continuare ...se adauga smantana...se mai fierbe un pic...se serveste cu patrunjel tocat marunt, crutoane de paine prajita....si NEAPARAT alaturi de un pahar de SAUVIGNON BLANC de la CRAMA CORCOVA....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu