...este vremea scrumbiei de Dunare.... facem si noi...mi s-a parut interesanta reteta cu ,,ierburi'' la cuptor...zis si facut...neaparat un vin alb langa ele...
ingrediente :
-2 buc de scrumbie de Dunare...frumoase...cam 250-300 gr buc
-o leg de ceapa verde
-2 fire de usturoi verde
-o leg mica de leurda
- rozmarin proaspat
-menta proaspata
-patrunjel proaspat
-ulei de masine
-sare si piper
-o lamaie
-o portocala
-un pahar de vin alb
...pregatim verdeturile...tocate marunt, marunt...amestecate cu sare si piper, ulei si vin , lamaie si portocala,...
...scrumbiile curatate si spalate....se umplu cu amestecul facut mai devreme...se invelesc in folie alimentara si se pun intr-o tava cu gratar...se baga la cuptor pt cca 25 de min ....se scot si se pun intr-un vas de jena...fara folie binenteles...se pune peste ele restul de verdeturi ramase , un pic de ulei de masline si un pahar e vin alb..se mai tin cam 25 de min pana scade si se rumeneste un pic...se monteaza pe farfurie cu felii de lamaie si patrunjel tocat deasupra...neaparat vin alb...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu