duminică, 3 aprilie 2016

baclava

...nu va tenteaza ?
ingrediente :
-foi de placinta...eu am folosit proaspete , nu congelate...le gasiti la raionul de paste proaspete, parmezan, drojdie proaspata....
-nuca macinata circa 350-400 gr
-400 gr de miere
-unt 200 gr pt uns foile
-un baton de scortisoara
-zeama de la o lamaie sau portocala
....pregatim intai siropul....300 ml de apa pusa pe foc impreuna cu scortisoara....adaugam si lamaia si mai apoi mierea si fierbem cam 5-6 minute sa se omogenizeze compozitia...daca nu vi se pare dulce mai adaugam zahar....o lasam la racit si apoi o bagam la frigider...
....pregatim baclavaua.;...intr-o tava 25/35 cm unsa cu unt punem 4 foi de placinta...punem nuca macinata...continuam la fel punand doar 2 foi...si asa mai  departe pana se umple tava...o bagam la cuptor....o scoatem cand s-a rumenit deasupra....o insiropam cu siropul racit.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu