.....vine Pastele.....asta inseamna friptura de miel......
ingrediente :
-100 ml de tuica galbena de pruna
-o pulpa de miel
-verdeturi : ceapa verde 2 fire, usturoi verde 1 leg mare, cateva fire de cimbru proaspat, 2 cracute de rozmarin verde, trei frunzulite de menta verde....
-3 capatani de usturoi uscat neaparat din acela mic ROMANESC....
-ulei de masline
-sare si piper
-o cana de vin alb
-500 gr de cartofi noi din aceeia mici,mici
....se ia tuica si se bea un pic...pe urma luam pulpa de miel si o spalam....o crestam din loc in loc cu varful de la cutit....o frecam cu sare si piper si bagam in crestaturile facute catei de usturoi....o ungem cu ulei de masline....nu uitati sa mai luati o tuica mica....tocam marunt cimbrul, rozmarinul si menta....frecam pur si simplu pulpa de miel cu ele....punem in tava si turnam ulei de masline....nu foarte mult....tocam ceapa si usturoiul verde si le punem in tava...punem apa si acoperim cu folie alimentara...bagam la cuptor....circa 20-25 de minute....foc potrivit...scoateem , indepartam folia si intoarcem pulpa...iar cuptor cca 15 min....scoatem, intoarcem si punem vinul....cuptor....15 min...scoatem...sa nu uitam de tuica...punem cartofii de jur imprejurul pulpei si bagam la cuptor din nou...peste 20 de minute scoatem....este gata....si cu ce crede-ti ca se potriveste ?...balla geza cabernet sauvignon/cabernet franc.....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu